Kako i zašto kupiti fotografiju na Foto bazi

Objavljeno:
 Mar 01

Fotografije su nam svima potrebne. Bez obzira na to čime se bavimo. Bilo da je riječ o portalu, konkretnoj kompaniji ili vašem ličnom blogu, sadržaj uvijek treba dobre fotografije. Zamislite samo kako bi bilo da ih nema. Suhoparni tekstovi, dugi opisi i nemogućnost ilustracije? Znamo, gotovo nemoguće je. Ipak, postoje značajne razlike između kvalitetnih i manje kvalitetnih fotografija.

Foto baza donosi riznicu visokokvalitetnih fotografija, koje možete da kupite po vrlo povoljnim cijenama. Bilo da je riječ o medijskoj ili komercijalnoj upotrebi, simbolična cijena omogućuva dostupnost naših fotografija svima.

Kako kupovati na Foto bazi

Fotografija papirnog i gvozdenog novca leva uslikanih na drvenom stolu></p> <p class= Foto: Ajdin-K

Princip kupovine je jednostavan. Fotografija se naručuje elektronskim putem, putem odgovarajućeg obrasca. Dovoljno je da kliknete na određenu fotografiju, nakon čega se određuje vrsta upotrebe fotografije i ona sprema u korpu. Naručene fotografije se nalaze u korpi, te se klikom na obrazac “Dalje na kupovinu” otvara nova forma u kojoj se obavlja kupovina fotografije.

Kupljena fotografija vam postaje dostupna u punoj rezoluciji odmah nakon plaćanja. Foto baza vam šalje obavijest putem elektronske pošte u vidu odobrenja za korištenje i kupovinu željene fotografije.

Zašto kupovati na Foto bazi

Fotografija papirnog i gvozdenog novca leva uslikanih na drvenom stolu

Foto: Dragan Martić

Posebna pravila za naručivanje i kupovinu možete pročitati ovdje . Vratimo se na vama, možda, važnije pitanje. Zašto kupiti fotografiju na Foto bazi? Odgovora je mnogo, ali donosimo vam pet najvažnijih:

  1. Legalna kupovina

U moru internet prostranstava mnogo je zloupotreba u pogledu prodaje i kupovine fotografije. Zato je važno naglasiti da putem Foto baze kupujete fotografije koje su autori lično postavili za prodaju. Samim tim dajete svoj doprinos regulaciji tržišta i poštujete autorska prava.

  1. Podrška domaćim fotografima

Često vidimo znakove podrške slavnim svjetskim ličnostima. Ipak,da li isto tako podržavamo i naše domaće, vrijedne, kreativne autore i autorice? Foto baza je prilika da pokažete da poštujete, prepoznajete i podržavate rad domaćih fotografa. Podrška njima ujedno je prilika i novim autorima da krenu put afirmacije.

  1. Ušteda novca

Bilo da je riječ o vašem biznisu ili blogu, nerijetko ćete za usluge produkcije, fotografije i druge multimedije izdvojite velike količine novca. Svjesni stanja u našoj državi, znamo da je to često nemoguća misija. I tu je ponovo Foto baza vaš saveznik, da za simbolične iznose novca dobijete fotografije vrhunskog kvaliteta.

  1. Ušteda vremena

Osim novca, najčešće nastojimo pronaći načine da uštedimo vrijeme. Dragocjeno je, a naročito u trenucima kratkih rokova. Kada vam osnovni prioritet postaje pronalaženje adekvatne fotografije u roku “sad”. Jednostavna pretraga na Foto bazi omogućava upravo laku i jednostavnu pretragu uz upisivanje ključnih riječi.

  1. Raznovrsna ponuda

Bez obzira na to da li je vaša ideja apstraktna ili vrlo konkretna, autori iz cijelog regiona pobrinuli su se da pronađete ono što vam odgovara. Na Foto bazi tako imate različite kategorije fotografija, među kojima će i oni najizbirljiviji pronaći nešto za sebe.

Uz jednostavan princip kupovine, ali i razumijevanje značaja podrške autorima, na Foto bazi uskladićete sve, pronaći visokokvalitetne fotografije za svoj online sadržaj, ali i uštedjeti vrijeme i novac. Kako sebi, tako i radnim kolegama, koji uz vašu preporuku mogu da otkriju benefite kupovine na Foto bazi.  

Muškarac u crnoj dukserici sjedi ispred računara u tamnoj sobi

Foto: Ramche