Sjajno druženje u Sarajevu, nastavljamo dalje

Objavljeno:
 Nov 04

Našu malu turneju kroz bh. gradove započeli smo druženjem u Sarajevu. Sa trenutnim i (nadamo se) budućim autorima i autoricama Foto baze razgovarali su osnivačica ove platforme Vanja Stokić i najaktivniji autor Ajdin Kamber. Prisutni su saznali koje su to najčešće greške koje se prave prilikom postavljanja fotografija na Foto bazu, šta utiče na bolje rezultate prilikom pretraživnja i koje fotografije su trenutno najprodavanije na ovoj platformi. Takođe su dobili konkretne smjernice šta da fotografišu u Sarajevu, prema instrukcijama klijenata. 

Ajdin Kamber je govorio o svom bogatom, višegodišnjem iskustvu koje ima sa stranim i domaćim photo stockovima. Prisutne je savjetovao kako da skrate proces ubacivanja fotografija, ali i počnu da razmišljaju o fotografiji u smjeru prodaje i potrebe kupaca. 

Tokom naredna četiri mjeseca, Foto baza će organizovati druženja u još sedam gradova: Zenici, Trebinju, Mostaru, Banjaluci, Bihaću, Doboju i Brčkom. Konkretni datumi će biti objavljeni najmanje sedam dana prije zakazanog druženja. U skladu sa mogućnostima, ovu listu možda i proširimo, zato vas pozivamo da nam se javite ukoliko želite da dođemo i u vaš grad.

Više fotografija potražite na našoj Facebook stranici.