Hvala, Zenice!

Objavljeno:
 Nov 14

O druženju sa fotografima i fotografkinjama u Zenici je dovoljno je da kažemo da je trajalo četiri sata i da smo se na kraju razišli zbog umora i obaveza narednog dana, a ne zato što smo željeli.

Hvala svima koji su došli, ne samo iz Zenice, već i drugih gradova. Jednom fotografu nije bilo mrsko da se doveze iz Fojnice, dok je drugi došao iz Sarajeva jer je propustio druženje u tom gradu. 

Sklopili smo neka nova poznanstva i učvrstili stara. Jako je lijepo kada lično upoznamo ljude čijim se fotografijama radujemo, kao i motivisanje novih ljudi da nam se priključe. U Zenici smo direktno od fotografa dobili nekoliko preporuka za dalji razvoj Foto baze, za koje ćemo se truditi da ih realizujemo čim prije. Jako nam je važno da dobijemo povratne reakcije, što je jedan od ciljeva ovih druženja.

Između ostalog, razgovarali smo o autorskim pravima i načinima na koje se ona krše u Bosni i Hercegovini. Fotografi su sa nama podijelili mnogo primjera i ličnih negativnih iskustava, što nas je dodatno motivisalo da nastavimo da se bavimo ovom temom. 

Hvala Zenici na gostoprimstvu, doći ćemo ponovo!

Foto: Ajdin Kamber