eCommerce asocijacija i GS1 Bosne i Hercegovine potpisali sporazum o saradnji

Objavljeno:
 Mar 17

Prije nekoliko dana potpisan je još jedan u nizu dragocjenih strateških partnerstava koje za cilj ima unapređenje digitalnog poslovanja u Bosni i Hercegovini te poboljšanje poslovnih procesa kroz eCommerce.

Sporazum su potpisali Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini i Adi Turković, direktor GS1 Bosne i Hercegovine. eCommerce asocijacija u BiH je prva asocijacija koja se bavi unapređenjem digitalnog ekosistema te poboljšanjem eCommerce poslovanja u Bosni i Hercegovini. Asocijacija radi na jačanju svih aspekata online trgovine a prekograničnu prodaju prepoznaju kao je vrlo važan segment. Smatraju da BiH ima ogroman potencijal za plasiranja proizvoda u inozemstvo i da tržišta regiona otvaraju bezbroj mogućnosti za naše online trgovce. Organizacija GS1 predstavlja zajednicu od preko 1700 kompanija iz Bosne i Hercegovine i jedna je od 116 neovisnih, neprofitnih GS1 organizacija koje posluju u preko 150 zemalja iz čitavog svijeta i koje su dio Međunarodne organizacije GS1, sa sjedištem u Briselu.

 ''Prepoznali smo mnogo segmenata gdje zajedničkim snagama možemo djelovati i raditi na unapređenju digitalnog poslovanja te poboljšanju poslovnih procesa kroz eCommerce. Zadovoljstvo nam je sprovoditi planove u djela, a za to je ključna i saradnja s kvalitetnim strateškim partnerima. Vjerujemo kako će ovo partnerstvo uveliko doprinijeti našem opredjeljenju da Bosna i Hercegovina postane ravnopravan igrač na svjetskoj eCommerce sceni'', istakla je Belma Agić.

Direktor GS1, g. Turković je dodao kako GS1 posljednjih nekoliko godina aktivno usmjerava težište svog djelovanja na digitalizaciju te članovima nude da budu ažurni s trendovima digitalizacije i da imaju pristup relevantnim informacijama. Istakao je da će ovaj potpisani sporazum predstavljati dobar osnov za direktno povezivanje dvije organizacije za uspješnu, buduću stratešku saradnju i afirmaciju digitalnog poslovanja u našoj zemlji.